Köszöntő 2014

Tisztelt Ferencvárosiak, Kedves Vendégeink!

„Csodálatos és elragadó Ferencváros hangulata. Jó itt élni.” – vallja a nemrég megjelent, Ferencvárosi életutak című antológia egyik szerzője. Azt hiszem, kevés ennél szebb vallomásnak, őszinte dicséretnek örülhet egy városvezető…

Fenti mondatok jutottak eszembe az immár 11. alkalommal megrendezésre kerülő Református Zenei Fesztivál kapcsán. A fesztivál az elmúlt években Ferencváros kulturális életének szerves részévé vált. A színes, tartalmas, értéket és minőséget közvetítő fesztivál is hozzájárul Ferencváros csodálatos és elragadó hangulatához, ahhoz, hogy valóban úgy érezzük: jó itt élni!

Nagy örömmel veszek részt magam is minden évben a fesztivál megnyitóján, igyekszem bekapcsolódni a programjaiba is. Bakáts téri irodám ablakán kipillantva örömmel tölt el, amikor változatos, színvonalas programokra megtelik Ferencváros fő tere. A beszűrődő dallamok mindig jókedvre derítenek, a hitről és reményről szóló énekek segítséget jelentenek az emberi gondokat enyhítő döntések meghozatalában.

Tanúsíthatom, hogy a ferencvárosiak – nemcsak a reformátusok – minden évben örömmel várják a fesztivált. És évről-évről örömmel tapasztalom, hogy egyre több vendég látogat el a háromnapos rendezvény alkalmából a Bakáts térre, a Ráday utcába, a Kálvin térre és a többi belső-ferencvárosi helyszínre.

Kívánom, hogy sok zeneszerető, az értékekre és a minőségi zenére nyitott lelkű ember szellemét és lelkét gazdagítsa a Református Zenei Fesztivál igényes programsorozata, amelyet Ferencváros Önkormányzata idén is szívesen támogat.

 

dr. Bácskai János Ferencváros polgármestere