Kiemelt programok

A XIV. REFORMÁTUS ZENEI FESZTIVÁL KIEMELT PROGRAMJAI:

"Hirdesd az Igét!” - Öumenikus ének- és Igeszolgálat
Magyar Örökség-díjas Közönségtalálkozó

 

 

"HIRDESD AZ IGÉT! - ÖKUMENIKUS ÉNEK- ÉS IGESZOLGÁLAT

A másfél évtizede elindított református zenei eseménysorozat, a Református Zenei Fesztivál a kezdetek óta az ÖKUMENÉ jegyében zajlik. Igaz ez mind a fellépők, a közreműködők, a szolgálattevők és a közönség, vagyis az egész fesztivál-közösség vonatkozásában. A REFORMÁCIÓ 500 éves jubileumának évében (1517-2017) ismét megszervezünk egy olyan közös alkalmat, melyre valamennyi keresztyén/keresztény testvérünket és „világi érdeklődőt” hívunk és várunk: közös éneklésre, Isten dicséretre, együttlétre. Meggyőződéssel hisszük, hogy a Kárpát-medencében élő közösségünk számára MINDEN ÉVBEN szükség van egy olyan BUDAPESTI alkalomra (egyfajta „kis-Csíksomlyóra”), melyen 4-5 ezren, vagy akár sokkal többen együtt lehetünk hitünk és összetartozásunk erősítésére.
A Nemzeti Múzeum lépcsőjén évek óta zsoltárok, dicséretek (református, evangélikus és baptista énekek) és nemzeti identitásunkat erősítő dalok (Kossuth nóták, Nemzeti dal, Szózat stb.) éneklésével szolgál az 500 fős Ökumenikus Fesztiválkórus. Az énekszolgálatot rövid, kétszer 3 perces református és evangélikus IGESZOLGÁLATTAL tesszük teljessé.
Buzdítjuk a tagegyházak gyülekezeti és iskolai kórusait, kórusrészeit, vagy akár egyéni énekeseit, hogy jelentkezzenek az 500 fős kórus énekszolgálatára. Az énekek és a kórusművek kíséretét Szotyori Nagy Gábor orgonaművész és az MH Légierő Zenekar Veszprém (rézfúvós együttes) látja el. A kora esti énekszolgálat összpróbája 15:00 órakor kezdődik a Lónyay Utcai Református Gimnáziumban

Letölthető az énekrend és az énekfüzet kottával.

 

______________________________________


 

MAGYAR ÖRÖKSÉG-DÍJAS KÖZÖNSÉGTALÁLKOZÓ

A Református Zenei Fesztivál és a Magyar Örökség és Európa Egyesület nevében szeretettel hívunk mindenkit az idei Magyar Örökség-díjas Találkozóra, melyet 2017. május 28-án 15 órától a XIV. Református Zenei Fesztivál keretében rendezünk. Helyszíne a Dunamelléki Református Egyházkerület Székházának Díszterme (Bp. IX. Ráday u. 28. II. em.).

A megtisztelő Magyar Örökség-díjat 1995 óta már majd’ 600 személynek, intézménynek, városnak, együttesnek, teljesítménynek stb. ítélte oda a Bírálóbizottság.   Az évek során számos református intézmény és személy – így jómagam is – kapott Magyar Örökség-díjat. Ugyanakkor az elmúlt húsz évben alig volt lehetőség arra, hogy a díjazottak egymással, az egyesület tagjaival és általában az érdeklődőkkel személyesen, kötetlen baráti találkozón beszélgethessenek, megismerkedhessenek. Pedig a díjazottak általában szívesen elmesélik, elmondják azt, amire az Úr Isten elhívást adott nekik.

A Református Zenei Fesztivál örömmel folytatja az ilyen szervezett keretek között rendezett Magyar Örökség-díjas Találkozót, mert meggyőződésünk, hogy az egymással való találkozás, gondolataink kicserélése csak előre viheti nemzetünket.
A rendezvényre várjuk a díjazottakat, a díjazottak családtagjait, a laudátorokat, a Bíráló Bizottság tagjait, és a Magyar Örökség és Európa Egyesület vezetőségét, valamint tagjait, és természetesen az érdeklődő közönséget.
A díjazottak számára lehetőséget nyújtunk, hogy a díjhoz kapcsolódó kiadványaikat, alkotásaikat a találkozón bemutassák, és árulják.
Puritán vendéglátásunk jegyében zsíros kenyeret, ásványvizet és kávét térítésmentesen biztosítunk.

Böszörményi Gergely, Magyar Örökség Díjas kiadó, producer

http://www.magyarorokseg.hu/

 

______________________________________